Φροντιστήρια Ακάδημος 1972...2024

Το 2024 είναι εδώ και όλοι εμείς, που απαρτίζουμε το "πλήρωμα" των φροντιστηρίων ΑΚΑΔΗΜΟΣ γιορτάζουμε τα 52 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Τα Φροντιστήρια Ακάδημος συμπληρώνουν 52 χρόνια επιτυχιών και εμπειριών στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η αξία ενός εκπαιδευτικού οργανισμού φαίνεται στη διάρκεια, την αξιοπιστία και τελικά το σεβασμό σε γονείς και παιδιά. Το μυστικό της επιτυχίας μας βασίζεται στο τρίπτυχο:
Πρωτοπορία – Εξέλιξη – Ανάπτυξη

Με περισσότερο ζήλο και πάθος ανοίγουμε νέα παράθυρα στη γνώση προσθέτοντας νέες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Το ξεκίνημα

52 χρόνια ΑΚΑΔΗΜΟΣ. Ήταν Φλεβάρης του 1972, όταν ο Μιχάλης Γρυπάρης με συνοδοιπόρους στο όραμα τους Μιλτιάδη Κηρυκόπουλο, Χρήστο Κορέλα, Γιώργο Πασσά και Παύλο Παρασκευόπουλο ανοίγει το πρώτο Φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος και συγκεκριμένα στην Ακαδημίας 87. Στην αρχή υπήρξε πολλή διάθεση, πολλά όνειρα, πολλή αποκοτιά, αλλά πολύ λίγοι μαθητές. Με υπομονή, επιμονή και πίστη στις δυνάμεις μας, δεν φοβηθήκαμε τον ανταγωνισμό με άλλα «συγγενή» μεγαθήρια της εποχής. Αντέξαμε και μεγαλώσαμε. Έτσι πρώτα μεταφερθήκαμε σε μεγαλύτερο κτήριο (Ακαδημίας 98) και επινοικιάσαμε δύο ακόμη χώρους στην Κάνιγγος 13 και Τζώρτζ 12 προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το μεγάλο αριθμό μαθητών, οι οποίοι φοιτούσαν στον ΑΚΑΔΗΜΟ.

Οι δυσκολίες του κέντρου

Στις αρχές του '90 παρατηρήσαμε τη δυσκολία στο κέντρο της Αθήνας και τότε ήρθαν οι πρώτες σκέψεις για επέκταση και δημιουργία άλλων παραρτημάτων. Έγιναν προσπάθειες με κάποια από τα μέλη της ομάδας και ανοίξαμε παραρτήματα σε Αγία Παρασκευή και Δάφνη. Οι συγκεκριμένες προσπάθειες δεν απέδωσαν όμως, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα δύο αυτά Φροντιστήρια ολοκλήρωσαν σύντομα την πορεία τους.

Στο Μαρούσι

Όμως το 1996 είναι η χρονιά ορόσημο. Ο Ακάδημος ανοίγει με τον ίδιο έρωτα για την παιδεία και τις ίδιες βασικές αρχές, την αφειδώλευτη αγάπη προς τα παιδιά και τον πρέποντα σεβασμό προς τους γονείς ένα νέο Φροντιστήριο στο Μαρούσι. Το Μαρούσι διαθέτει πια τα χαρακτηριστικά της παλιάς Κάνιγγος και ξεκινά το νέο μεγάλο ταξίδι του Ακάδημου. Τα πρώτα χρόνια στο Μαρούσι το Φροντιστήριο είχε ως ιδιοκτήτες τους Γρυπάρη, Κηρυκόπουλο και Πασσά. Οι τρεις αυτοί βασικοί μέτοχοι προσπάθησαν να βάλουν στο εταιρικό σχήμα και κάποια νέα παιδιά με σκοπό το νέο αίμα να ταξιδέψει τον Ακάδημο για πολλά χρόνια ακόμη.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ - ΓΡΥΠΑΡΗΣ Νέα δεδομένα

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν ευοδώθηκε και προ του κινδύνου να υπάρξει διάλυση του Φροντιστηρίου, τον Μάρτιο του 2007 η οικογένεια Γρυπάρη, μέσω του Γεωργίου Γρυπάρη, αναλαμβάνει αποκλειστικά τα ηνία εξαγοράζοντας τα εταιρικά μερίδια όλων των υπολοίπων μελών. Ταυτόχρονα εξασφάλισε τα πλήρη δικαιώματα του τίτλου Ακάδημος και έτσι μια νέα περίοδος για τον ΑΚΑΔΗΜΟ ξεκινά. Από το 2007 γράφεται η νέα μεγάλη ιστορία του Ακάδημου στο χρόνο με μοναδικό όραμα τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Διαθέτοντας σύγχρονες αντιλήψεις, τμήμα Marketing, πρωτοπόρα προγράμματα, καινοτόμες διαφημιστικές καμπάνιες και με καθηγητές με παιδαγωγική αντίληψη ο Ακάδημος δημιουργεί στα Φροντιστηριακά πράγματα νέα δεδομένα. Μετά από προετοιμασία αρκετών χρόνων, το 2010 ανοίξαμε ένα Φροντιστήριο πληροφορικής με αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο EDCL και με όνομα Akadimos.Net Institute. Το 2012 νωρίτερα από κάθε άλλον εκπαιδευτικό χώρο, δημιουργήσαμε το Κέντρο Μελέτης Smart Easy Learning. Το 2014 δημιουργήσαμε την εταιρεία «Εκδόσεις Ακάδημος», η οποία έφτασε να εκδίδει 90 τίτλους βιβλίων.

Επέκταση

Το 2016 είχε ωριμάσει πια η ιδέα της επέκτασης και έτσι ανοίγουμε συνεργατικά ένα Φροντιστήριο στην Παλλήνη. Πρόκειται για ένα Φροντιστήριο που δημιουργήθηκε με αγάπη και που από πολύ νωρίς έδειξε τη δυναμική του. Η ανάγκη όμως της οικογένειας για αυτόνομη πορεία και ανάπτυξη μας οδήγησε να αποχωρήσουμε. Έτσι με σύνθημά μας το «Ανάπτυξη – Άνοδος – Αξιοπιστία» ανοίξαμε δύο ακόμη «παράθυρα» στη γνώση. Στα Βριλήσσια το Μάρτιο του 2019 και στην Άνοιξη τον Μάιο του 2019.

Το προφίλ μας

Ο Ακάδημος σήμερα έχει 4 αμιγώς εταιρικά Φροντιστήρια και 2 συνεργατικά σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Επιμερίζει το ενδιαφέρον του σε μαθητές Δημοτικού με το "Στοχεύω Πρότυπο", σε μαθητές Γυμνασίου με το "Κέντρο Μελέτης", τα μαθήματα σχολικής ενδυνάμωσης αλλά και το πρόσφατο "Στοχεύω Αριστεία" και σε μαθητές Λυκείου με το "Στοχεύω Πανεπιστήμιο". Έχουμε δημιουργήσει δικές μας πρωτοποριακές πλατφόρμες εκπαιδευτικού λογισμικού. Κοντά μας εργάζονται περισσότεροι από 100 άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων και διοικητικών καθηκόντων. Στις εγκαταστάσεις μας στεγάζονται εσωτερικό λογιστήριο, Atelier δημιουργικού και τμήμα Marketing.

Εξειδίκευση

Το καλοκαίρι του 2020 αποφασίσαμε μια τεράστια αλλαγή για όλους εμάς αφού πλέον το Φροντιστήριο εξειδίκευσε τις υπηρεσίες του στο Λύκειο μόνο σε παιδιά Θετικών σπουδών και Οικονομίας. Η Εξειδίκευση ήταν και παραμένει ένα διαρκές ζητούμενο.

Επενδύσεις

Το καλοκαίρι του 2021 το Φροντιστήριο έκανε μια πολύ μεγάλη επένδυση και εξόπλισε όλες τους τις αίθουσες με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα τοποθετώντας Android Οθόνες Αφής 4K πραγματοποιώντας το μάθημα δια ζώσης, υβριδικά ή και ολικά εξ αποστάσεως. Επιπλέον, μέσω του Distance Learning ανοίξαμε παράθυρο στην τεχνολογία και οργανώνουμε με απόλυτη επιτυχία μαθήματα Online – εξ αποστάσεως για μαθητές της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Για το 2024 το Φροντιστήριο ετοιμάζει καινούργιες επενδύσεις που και πάλι θα εντυπωσιάσουν τον εκπαιδευτικό χώρο με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα τους.

Υπόσχεση

Παρόλο που το παρελθόν νοηματοδοτεί το παρόν αλλά προδιαγράφει και το μέλλον εμείς θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε στην υλοποίηση των ονείρων των παιδιών μας με τον ίδιο εργασιακό έρωτα, την ίδια οργάνωση, την ίδια συνέπεια και κυρίως την ίδια ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Εξάλλου αυτά τα στοιχεία με προεξάρχουσες αρχές την αγάπη προς τα παιδιά και το σεβασμό προς τους γονείς μας έχουν χαρίσει μια περίοπτη θέση στον Φροντιστηριακό χώρο, θέση για την οποία μπορούν να μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και επιτυχημένοι επαγγελματίες, που πέρασαν από τα θρανία του Ακάδημου.