Εξετάσεις Υποτροφίας

Τα Φροντιστήρια Ακάδημος μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας Στοχεύω Πρότυπο προετοιμάζουν μαθητές, οι οποίοι στοχεύουν στην απόκτηση Υποτροφιών από Ιδιωτικά Σχολεία.

Πρόκειται για υποτροφίες από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και μπορούν να είναι από 100% και για όλα τα έτη (ακόμα και μέχρι τη Γ’ Λυκείου) μέχρι και απλές ετήσιες υποτροφίες.

Το Πρόγραμμα Σπουδών για τους μαθητές που επιθυμούν να διεκδικήσουν υποτροφίες είναι παρόμοιο με όσων προετοιμάζονται για Πρότυπα Σχολεία, με τη διαφορά ότι ξεκινούν νωρίτερα την προετοιμασία. Επιπλέον η κατανομή στα τμήματα γίνεται με βάση τον στόχο των μαθητών. Τα μαθήματα, που τα παιδιά διαγωνίζονται είναι τα ίδια με τα μαθήματα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία και κατά περίπτωση ζητούνται και ξενόγλωσσα μαθήματα.

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων, οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνται στο διάστημα από αρχές Μαρτίου έως και τέλη Μαΐου.

Παρακάτω βλέπετε ενδεικτικά κάποια από τα σχολεία, που χορηγούν Υποτροφίες:

Αττικής

Υπόλοιπης  Ελλάδας

Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Anatolia High School

Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση

Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί

Κολλέγιο Δελασάλ

 

Για τις ημερομηνίες και τις συνθήκες διεξαγωγής αυτών των εξετάσεων θα πρέπει να απευθυνθείτε αρχικά στους ιστότοπους των σχολείων αυτών και τηλεφωνικά στην εκάστοτε γραμματεία.