Εξετάσεις Εισαγωγής

Τα Φροντιστήρια Ακάδημος μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας Στοχεύω Πρότυπο προετοιμάζουν μαθητές, οι οποίοι στοχεύουν στην εισαγωγή σε Ιδιωτικά Σχολεία.

Το Πρόγραμμα Σπουδών για τους μαθητές που επιθυμούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε αυτά τα Σχολεία είναι παρόμοιο με όσων προετοιμάζονται για τα Πρότυπα Σχολεία, με τη διαφορά ότι ξεκινούν νωρίτερα την προετοιμασία. Επιπλέον η κατανομή στα τμήματα γίνεται με βάση τον στόχο των μαθητών. Τα μαθήματα, που τα παιδιά διαγωνίζονται είναι τα ίδια με τα μαθήματα των εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία και κατά περίπτωση ζητούνται και ξενόγλωσσα μαθήματα.

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων, οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνται στο διάστημα από αρχές Μαρτίου έως και τέλη Μαΐου.

Παρακάτω βλέπετε ενδεικτικά κάποια από τα σχολεία, τα οποία πραγματοποιούν Εξετάσεις Εισαγωγής, χωρίς να συνοδεύονται από κάποια υποτροφία επί των διδάκτρων:

Σχολεία

Αρσάκεια Σχολεία

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc

Ευγένιος Ντελακρουά

 

Για τις ημερομηνίες και τις συνθήκες διεξαγωγής αυτών των εξετάσεων θα πρέπει να απευθυνθείτε αρχικά στους ιστότοπους των σχολείων αυτών και τηλεφωνικά στην εκάστοτε γραμματεία.